01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13

Italiaans Specialiteiten Restaurant
Pizzeria

Gallo d’Oro, vanaf 1980 voorzien van Vlaardings DNA, is een Italiaans Specialiteitenrestaurant met eigen sfeer.

Wie binnen zit waant zich steevast enige honderden kilometers zuidelijker. Loom kabbelend aan de Middellandse zee. Of druk in de weer met vork en mes. Het blijft een traktatie om ‘Peetvader’ Mansour en zijn familie aan het werk te voelen en te zien.

Zorgzaamheid en een gemeende kwinkslag begeleiden menig maaltijd op gepaste wijze. Niet zelden is reserveren ook doordeweeks een verstandige bezigheid. Ook na drie decennia is de stroom klanten volhardend enthousiast. Evenals de clientèle ververst ook de menukaart zich met enige regelmaat. De gerechten dus niet spijkervast en museaal, zodat ook de vaste klant regelmatig blij verrast wordt van vernieuwde aandacht voor deze traditionele keuken uit het land van de laars.

Bij Gallo d’Oro eet je met je hart. Figuurlijk dan, want uiteraard is er bestek. Tijdens de maaltijd heerst er onveranderlijk een gezelligheid die hand in hand gaat met het eten. Niet zelden ontmoet je oude bekenden. En waarom anders ga je terug naar een restaurant voor de entourage of de gerechten! In combinatie met een spannende warme rode Barolo uit Piemonte of een fris fruitige Pinot Grigio.

Zo het klantenbestand voortschrijdt staat ook ‘Don’ Mansour met de derde generatie klaar voor bediening van gasten. Met deze familiaire inbreng is althans een groot deel van de blijvende sfeer verklaard. Gallo d’Oro: een klein stukje Italië met een Vlaardings randje.

Wie voor de dubbele deur staat ziet rechts, kruisend met de Vleersteeg een sfeervolle eet- en zithoek. Wie de vinger rond laat gaan telt circa 30 zitplaatsen. Ziet een bar met biertap. Een koffiezetapparaat en een separaat toilet. Ook hier kan de gast verpozen. Je kunt er gewoon genieten van wat de menukaart biedt, met de gemakken van een traploze avond. Ideaal voor ouderen en mensen lastig ter been. Maar wat gedacht van een ongestuurde vergadering met panoramisch uitzicht op historisch Vlaardingen. Of een bruiloft in intieme sfeer. Een etentje met vrienden misschien.

Een korte wandeling over de menukaart doet menigeen al likkebaarden van culinair genot. Van simpel en gevoelsmatig dicht bij huis met een Zuppa Di Pollo of Inslata Mista richting theatraler namen als Gambaretto Al Lardo of Filetto Con Salsa All’Aglio?

Een Filetto Di Sogliola voor de zwemmers onder ons! Of Faraone Al Supreme als je meer op het droge wilt blijven staan. Voor de kinderen uiteraard ook de nodige aandacht met een aantal Bambino menu’s. Maar zet dat je kinderen maar voor met zoveel grote mensen lekkers! Dat lukt u hooguit een keer of twee.

Gallo d’Oro leeft nog altijd met familiair personeel voor vriendelijke klanten, langdurige culinaire relaties zijn ontstaan, jarenlang plezier, een stiekem wijntje van Mansour en ouderwets genieten in een Italiaanse Panorama Mesdag Wereld als puur Vlaardings decor.

Terug naar boven